Alla inlägg den 22 september 2010

Av Ellen - 22 september 2010 12:41

..har Nelsons spårarbete varit de här två dagarna. Det började igår när jag la ett ca 300 m långt spår i skogen. Med 2 pinnar och sen en burk med gott gott i som avslut. Tyckte jag hade tagit med mig många snitslar ut i skogen men likväl så hade jag för några på slutet. Skulle göra en vinkel efter drygt 200 meter och satte då ingen snitsel där eftersom jag bara hade 2 kvar och de använde jag då en bit efter vinkel och spårslutet.


Spåret låg i ca 1 timme. Nelson var supertaggad och försökte dra mig till spåret. Vi kommer till spåret och jag släpper på från sidan. Han tar upp det klockrent och börjar tuffa på. Efter bara en ca 30-40 meter så börjar han titta sig om i skogen och blir väldigt osäker på om det verkligen inte fanns några spöken som gömde sig därute. Det blåste en hel del så det kan ha berott på det. Vi fick liksom aldrig upp någon fart utan han var väldigt hispig och stod långa stunder o bara kollade ut i skogen. Var på väg o stypa honom ett par gånger   för att vi aldrig kom någonstans och inte brydde han sig om pinnarna heller. Försökte leka med honom med dem men han var helt ur gängorna. Sen kom vi då äntligen till den där vinkeln. Nelson som innan gått helt i spårkärnan blir nu osäker och virrar runt och tappar spåret. Och jag har glömt var det var jag gick!   Efter lite ringlande tyckte jag iaf att jag kände igen mig och då såg jag en snitsel. Phu! och då spårade han så bra i kärnan igen och vi gick faktiskt fram i normalt tempo, inte i kryp-stå still tempo. Sen hittade han sin gott gott burk och då blev han väldigt glad och apporterade den iaf.


Idag bytte jag taktik lite. La ett litet spår bara utanför lägenheten, på gräs med 4 pinnar i. Lät det ligga i ca 30 minuter och sen släppte jag på en taggad Nelson. Han bakspårade lite först men kom sen rätt, han var rätt vid i sitt spårande först och missade första pinnen. Men då tog jag tillbaka honom o visade på pinnen och då apporterade han den fint. Som belöning fick han nu, istället för köttbulle, gott gott från burk (hundmat) och det tyckte han om. Han apporterade de andra 3 pinnarna kanonfint. En som jag inte ens var beredd på för jag hade glömt att jag lagt någon där. Bra jobbat!   

Ovido - Quiz & Flashcards