Alla inlägg den 4 september 2010

Av Ellen - 4 september 2010 21:13

Efter en kortare skogspromenad åkte Nelson och jag till Kalmar för att titta på hur ett jaktprov går till. Efter vi parkerat följde vi snitslarna till starten. Där band jag upp Nelson för han fick inte hänga med ända fram. Det är så skönt att han kan ligga ensam och tyst när jag binder upp honom.


  


När jag kom fram så hade de börjat med vattenmarkeringarna. Det var en golden som gick provet. Klarade markeringarna fint, därefter var det ett sök i vassen med en del vatten. Såg knappt hunden för all vass, man bara hörde henne i vattnet och ibland skymtade man henne bland vassen längre fram. Hon tog in alla 7 vilten. Väldigt imponerande att se, snacka om arbetsmotor, att gå ut gång på gång och söka i denna eländiga terräng. Kan ju säga att jag har mer respekt för de som får en 1 på Nkl i jaktprov. Tyvärr så hade inte den här goldentiken så bra markeringar, hon fastnade på skytten och såg därför inte var viltet hamnade.


Därefter var det en labbes tur men där gick det inte lika bra, hade inte samma fart och bytte vilt så de fick bryta. Så här såg det iaf ut:

    


På eftermiddagen tog pappa och jag med oss Ove och åkte till bruks där de hade 40 års jubileum. De flesta gick tyvärr när vi kom, skulle egentligen varat i två timmar till men folket hade tröttnat. Vi fick iaf se lite fårvallning


  


Imorgon bitti är det tävling som gäller och det börjar faktiskt pirra lite i magen nu, men vi ska ha ROLIGT och försöka att inte tänka poäng.



Ovido - Quiz & Flashcards