Alla inlägg den 26 augusti 2010

Av Ellen - 26 augusti 2010 22:27

I tisdags tränade Nelson och jag lydnad med Anette och Sally. Det blev mycket störning eftersom det skulle vara kurs lite senare och jag måste bara säga att Nelson har blivit så mycket duktigare på att jobba fast det är andra hundar runt ikring. Sååå skönt!


Blev kommenderade på läggandet. Det var ett segt läggande, tog några steg innan han la sig. I linförigheten sen var han lite långt fram men med bra kontakt tyckte jag. Hoppet gick kanon, efter att ha nosat lite när jag lämnade honom första gången.


Igår blev det vila eftersom jag skulle på en anställningsintervju, gick rätt bra tyckte jag men man vet aldrig, får veta om en och en halv vecka ungefär.


Ikväll var vi nere på klubben igen med sökgänget och tränade lydnad. Nelson var helt klart övertaggad! Belönade för snabba lägganden idag eftersom han var seg i tisdags och när vi skulle bli kommenderade idag så la han sig först i utgångsposition och sen la han sig lite innan min kommendering men kom upp snabbt igen för att sedan slänga sig ner på min kommendering sen efteråt. Den lilla gulleplutten, man kan ju inte annat än skratta åt honom då, han är ju bara för go


Gjorde lite platsläggning själv och han låg kvar trots att det kastades apporter en bit bort och hade vissa stunder väldigt bra kontakt med mig. Nu ska jag nog försöka utöka tiden så att han ligger längre.


Har lite funderingar kring hur jag ska göra vid tävlingen om jag ska träna dagen innan eller inte. Vill ju ha honom taggad men idag var han FÖR taggad. Sprang t ex en stor lov på inkallningen innan han kom in i position. Får tänka lite och pröva lite olika sätt, kanske ska låta honom springa av sig ordenligt innan bara....

Ovido - Quiz & Flashcards