Alla inlägg den 10 februari 2011

Av Ellen - 10 februari 2011 20:40

Igår skrev jag ett långt inlägg om årsmötet på Nybro Brukshundklubb jag var på i tisdags som försvann när datorn hängde sig och jag var tvungen att starta om den. Tänkte strunta i att skriva ett inlägg om det men idag har jag fått läsa om saker som göra att jag inte kan strunta i det. Ska dock försöka att hålla mig kort.


Huvuddragen var att klubbens ekonomi är ansträngd och att det har gjorts ett antal investeringar i år. I december hade vi så dåligt ställt att vi fick ta av sparade pengar som ska användas om det t ex händer något med stugan. 30 000 för lite än vad revisorn rekommenderade hade vi. Investeringarna kan man diskutera om de var bra eller dåliga men det jag reagerade på var att man inte hade undersökt alternativen till investeringarna eller räknat på om vi skulle ha råd med det i år. Revisorn tyckte inte att styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet på grund av dålig förvaltning. Eftersom några ville att de skulle få ansvarsfrihet så blev det röstning. 25 mot 8 tyckte att de INTE skulle beviljas ansvarsfrihet. Detta innebar att de fick avgå.


Vi fick därför välja en interimsstyrelse där revisorn blev ordförande, 1 från bruks, 1 från agility, 1 från utställning och så jag. Ska bli väldigt intressant att se vad vi kan åstadkomma för att förbättra klubben.


Idag fick jag veta att en viss person från klubben hade skrivit en blogg om hur revisorn och en till hade planerat en konspiration för att få styrelsen att avgå och att sedan själva ta "makten". Gjorde riktiga personangrepp och det blir jag riktigt arg på. Detta är personer som är engagerade och drivande personer som passar riktigt bra i en styrelse. (Dock är de bara i en tillfällig styrelse ännu.) Personen som skrev bloggen pratade om att det var sandlåde-nivå på årsmötet men jag tycker verkligen det är sandlåde nivå när man börjar hitta på historier om konspirationer när man inte får som man vill. (han ville att styrelsen skulle sitta kvar)


Jag hoppas nu verkligen att klubben kan läka efter detta stora sår och att vi kan utvecklas till en klubb där alla får/vill vara med och där det händer roliga saker.

Ovido - Quiz & Flashcards