Alla inlägg den 28 juli 2010

Av Ellen - 28 juli 2010 22:08

Efter 2 dygn på Läckeby djursjukhus är Nelson nu tillbaka i Nybro. Allt började i måndags morgon då han började hosta och kräkas, så på förmiddagen ringde jag och fick en tid vid kl 5. Snacka om lång väntan, från 11-17 tyckte så synd om honom så som han kräktes och hade sig. På nybro djurklinik misstänkte de kennelhosta, går nämligen en epidemi här i nybro,.


Pappa och syrran hade bilen i Örebro på orientering (O-ringen) så här står jag med en sjuk hund utan bil, ringde till grannen och bad att få låna deras bil, och snälla som de är så fick jag det. I nybro undersöktes han och det visade sig att han hade feber, sedan röntgades han, både på lungorna och halsen. Lungorna var ok men strupen såg lite stor ut. Fick remiss till Läckeby samma kväll. Snabbt hem till mamma ut med Ove och gav honom mat innan jag åkte iväg till Läckeby, hann precis till vår tid, där tittar de på bilderna och tyckte han skulle läggas in, skulle ta blodprov för att se om han hade någon infektion. Fick säga hejdå till min gulleplutt och åka tillbaka till nybro.


På tisdagen ringde de och berättade att han hade röntgats om och att matstrupen fortfarande var för stor (luftfylld) men att febern hade gått ner. På tisdagen skulle de även ge honom lungnande så att de kunde gå ner i svalget och titta om det satt något där som irriterade honom. Där såg de att luftstrupen var inflamerad och att det fanns var i svalget. Han sattes på antibiotika och smärtstillande. Fick också höra att de misstänkte att han hade en muskelsjukdom som hete Myasteni Gravis. De tog blodprov för det idag och har skickat det till analys, skulle ta upp till en vecka.


Ikväll fick jag alltså låna grannens bil igen och hämta hem honom, 3000 kr fattigare, ska till apoteket imrgon och lägga ut ytterliggare pengar, men var gör väl det när hunden blir frisk! Vi ska på återbesök på tisdag nästa vecka och då ska de antagligen röntga om honom igen och kolla matstrupen och få svar på provet. Hoppas inte han har sjukdomen!!!

Ovido - Quiz & Flashcards